20140117-145632.jpg

Jag älskar ju Zelda, det är en av mina favoritserier. Och den här stripen var klockren tycker jag. För jag känner igen både mig själv, mina vänner och mina klienter i detta dilemma.

Inte nödvändigtvis just ämnet det berör, kring polygami :), utan snarare det här med att många av oss, och säkert du också (?), kan känna igen oss i just det här med att vi säger saker som vi sen i förlängningen inte riktigt kan stå för rent känslomässigt. Vi tror att vi kan det – men sen visare det sig att vi inte kunde det. Och då vågar vi inte alltid ta tillbaka det vi sagt utan spelar hellre ”coola” i stället för att berätta hur det kändes och att vi kanske ångrat oss på vissa punkter.

Varför låter vi stoltheten styra i sådana lägen?

Vi säger att vi inte är ute efter nåt seriöst, fast vi är det. Vi säger att vi inte alls känner känslor som vi visst gör. Och vi säger att vi är fine med saker som vi inte alls är fine med.

Vad vinner vi egentligen på det? Fundera på det i helgen…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 62 − = 59

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.