Jag inleder denna vecka genom att skicka dig en funderare om de möten du kan tänkas komma hamna i de kommande dagarna. En mycket klok FB-vän la upp denna tänkvärda status:

20140120-162609.jpg

Huruvida man tror på ödet eller ej är ju så klart avgörande för hur man tar åt sig av hennes ord. Men oavsett vilket tycker jag att det finns en viktig poäng i dessa meningar. Och det är att vi ibland mår bra av att lyfta blicken och se saker från ovan – i stället för att stå mitt i alla tankar och känslor som varje ny människa vi möter väcker inom oss.

För vi kan säga vad vi vill men att påstå att ingen annan nånsin påverkar oss är sällan sanningen.

Jag skulle vilja påstå att andra människor är det som väcker våra tankar och främst känslor till liv allra mest av allting här i livet. Om vi då är beredda på att det är så – och att vi påverkas på olika sätt samt olika mycket beroende på vem vi möter – kan vi också förbereda oss på våra reaktioner INNAN eller SAMTIDIGT som de sker och lära oss nåt av det genom vårt ovanifrån-perspektiv. 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 42 − 41 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.