Hur ofta har du inte tänkt tanken ”Aaahhh, jag pallar inte att säga sanningen, att jag faktiskt inte är intresserad/kär. Jag hittar på nån bra bortförklaring i stället, så slipper jag ta den där jobbiga diskussionen”?. Säkert alldeles för ofta.

Och jag är ärlig och erkänner att jag självklart också både tänkt tanken och förvandlat den till handling.

Hemskt.

Fegt.

Och elakt.

Det är dags att börja stå för sina åsikter – och bli 100 % ärlig! För vet du även om sanningen gör ont att höra för den du säger den till, så gör lögnen garanterat ännu ondare.

Jag är ett äkta Entourage-fan och följer serien slaviskt. Ari Gold är en favorit, givetvis! Och i en scen i avsnitt 8 säsong 7 var han en riktigt bra förebild (med tanke på att han sällan är det..haha).Kortfattat:
Ari var tidigare gift, men blev dumpad av sin fru. Han inleder då en affär med en gammal flamma och kollega i samma bransch, Dana Gordon. I scenen diskuterar han sina känslor till sitt ex med Dana – och ”comes clean” om var han står.

Såhär lät det:
– Am I waisting my time here Ari?…
– Dana…!!
–…cause I dont have time to waist.
– You did this when we were 20.. (Så sa han för att de dejtade när de var yngre, hon var kär, men han inte, så hon drog!)
– Yes, I was emotional then, but Im 40 now – and logical.
– I don’t know where this is going, but I know that I get a great feeling when Im with you..
–…But?!?
– …but…I still love…my wife.
– Then, go back to her.
– She doesn’t want me.
– I don’t belive that!
– She want something you’re not giving her.
– What??
– I don’t know….You’re smart, figure it out.
– Dana, don’t be mad at me?
– I’m said Ari. But you’re honest, so how could I be mad?

Det finns två underbara saker med den här scenen:
1. Att han vågar vara så ärlig, trots att de PRECIS legat.
2. Danas sista mening, att hon inte är sur eftersom han faktiskt varit ärlig!

Jag önskar att alla avslut i relationer kunde gå såhär enkelt. Tack gode gud för tv-serier säger jag bara 😉

Men… du kan alltid lära av bra manusförfattare! Så tänk på det. Är någon ärlig mot dig, bli inte sur, var i stället glad för deras ärlighet. Och var alltid självärlig som det bara går!

 

[adsenseyu1]
 

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 comment. Leave new

[…] fortsättningen här! Rate this: Like this:GillaBli först att gilla denna post. från → Uncategorized ← […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 15 − = 7

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.