Har du varit singel ett tag så har du också hunnit bli väldigt bekväm med att vara själv. Du har dina sätt som du vill ha saker gjorda på – och som du vet funkar bäst – och svårt att anpassa dig direkt efter nya tankar och idéer. I alla fall när det kommer till ditt hem och det som får direkt effekt på dig själv! Men funkar det att hålla fast vid kontrollbehovet i en relation? Svar: nej!

En man som jag intervjuade för något år sedan sa såhär:

– Jag träffade en kvinna som jag verkligen gillade, men hon hade sådant extremt kontrollbehov så att jag inte klarade av att ha en relation med henne. Hon hackade på allt jag gjorde, ingenting var riktigt ”rätt”. Hon ville till och med duka bordet själv för att hon ansåg att jag inte klarade av att göra det tillräckligt bra.

Och han har rätt. Det är omöjligt att leva med sådana personer. Och vill du veta en hemlighet, jag har haft sådana tendenser själv! Och det skäms jag inte över. Men på senare år har jag lyckats jobba med dem och blivit av med de värsta kontrollbehoven.

Jag tror att det är en nyckel till min och D’s kärleksfulla framgång. Jag litar på att det han gör duger! Jag behöver inte styra över allt jämt.

Och beviset på att jag faktiskt blivit bra på att släppa det kom häromdagen. Jag har alltid varit petig i mina förra relationer med hur det ser ut hemma hos mig. Ingen ska röra något utan att jag sagt ”okej” till det.

Men nu hade D bäddat sängen, helt spontant, och jag blev uppriktigt glad och nöjd med att han gjort så fint. Det var inte alls som jag själv vill ha sängen bäddad, men han hade gjort det! Och jag sa ”tack, du är en ängel” i stället för att hacka på honom.


Visst blev det superfint? Allt måste inte vara HELT perfekt hela tiden. Det är dags för oss med kontrollbehov att inse det – för att bli lyckliga i längden!

Du måste alltså lära dig att släppa dina kontrollbehov – för annars kommer du inte att bli en dräglig partner, utan tvärtom en odräglig sådan.

Behöver du hjälp med att komma över ditt kontrollbehov?
Mejla mig på info (a) relationsproffset.se och boka en timmes coaching (endast 450 kr!).

(Foto 1: sxc.hu)
[adsenseyu1]

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 comment. Leave new

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 18 − = 11

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.