Facebook har blivit så mycket mer än bara en vänskapscommunity. Här raggas det hej vilt – med resultat! Jag tog ett snack med Kristofer, 36 år, som har haft stor framgång när det kommer till Facebook-raggning. Här lär han dig allt han kan.

Han har dejtat över 10 olika tjejer från Facebook, både randoms och tjejer han känt till innan, och säger att fördelarna överväger nackdelarna.

Jag har bland annat dejtat ett par tjejer från skoltiden som jag inte hade träffat på över tio år som var upptagna på den tiden men som nu är singlar. Det är såklart lättare att få till en dejt med någon du har lite historia med.

Har du varit med om några misslyckade dejter?

Ja, i vissa fall stämde fotona inte alls med verkligheten. Men jag har även varit på ett par dejter där verkligheten varit bättre än fotona 🙂

Här är Kristofers guide till Facebookragning:

(Och svaret är ja! självklart funkar dessa knep lika väl för oss tjejer som för killarna)

Steg 1: Hitta en snygging.
Vänners, vänners vänner funkar, men bra om det är några led bort så ingen polare kan ta illa upp 🙂 Sen kan du ju också bara söka på nåt favoritnamn och kolla efter ett sött ansikte..

Jo, men han funkar väl? Eller…?

 

Steg 2: Ta kontakt.
När du ska ta kontakt så kan du antingen välja att skicka en poke eller ett mejl. Det gäller också att följa dessa regler:

*Inte bli en FB-stalker. Skicka inte massa mejl om du inte får svar.

*Inte kommentera händelser på personens wall
så länge ni inte känner varandra.

*Hitta något som han/hon gör som du har koll på
och kan ge nåt tips eller råd angående.

*Bästa tillfället är nog om du hittar någon tjej/kille som sitter
hemma en fre/lör kväll och har öppnat en flaska vin och vill ha nån att prata med.

Steg 3: Smyg in raggdelen.

Avsikten att ragga är inte helt uppenbar via FB. Om ni till exempel pratat under ett par veckor och helt plötsligt skriver föreslår en drink någon kväll så brukar det bli ett positivt svar. Och det är ett bra sätt att göra det på!

Så vilka är för- och nackdelarna med Facebook-raggning då?

Positivt:

* Du kan ragga rätt friskt om du vill utan att behöva ta några konsekvenser, får du nobben så är det ju inte mer med det liksom.

* Det är gratis, till skillnad från andra dejtingsidor.

* Oändligt många tjejer att välja på över hela världen.

Negativt:

* När du kommer hem sent en natt på fyllan och hittar någon tjej/kille online som du jobbat på ett tag brukar det som bekant  bli lite för mycket sagt vid såna tillfällen 😉 Kanske inte alltid så bra! Så undvik att logga in efter en utgång.

 

Lycka till! Ut och ragga i cyberspace nu mina kära läsare 🙂

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 comment. Leave new

Max persson
2015-12-31 20:40

Tjena skulle du kunna berätta mer om just Facebook dejting? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 54 − = 48

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.