Vi letar efter killar som gör allt för oss – och när vi hittar dem flyr vi fältet. Vad är vi rädda för? Vill vi bara ha det vi aldrig trodde vi kunde få? Är illusionen bara bra så länge den finns i tanken?

En killkompis till mig såg en söt tjej på en restaurang härom veckan. Han gick fram till henne och sa:

Jag tycker att du är väldigt vacker, kan jag inte få ditt nummer så kanske jag kan få bjuda dig på en fika eller nåt nån dag?

Och numret fick han. Någon dag senare möter han och hans vänner upp hennes gäng ute på krogen och kvällen flyter på bra.

Dagen efter åker hon iväg till en annan stad där hon jobbar och min killkomps bestämmer sig för att göra nåt gulligt för att visa att han gillar henne. Så han fixar att en av hans polare (som bor i samma stad) köper blommor och sätter på hennes dörr.

På kvällen får han ett sms:

Not interested, med andra ord.

Är det inte en klassiker som vi tjejer gör allt för ofta? Jag har alltid velat ha en kille som skickar stora blomsterbud och överraskar mig. Som jag tjatat år ut och år in! Och när jag äntligen fick ett från en underbar kille för några år sedan tänkte jag: ”aoooch! näää, fy! Gulligt, men? njaaa han är nog inte The One after all.” 

Mitt (och så många andra tjejers) problem är? Ja, vad är det egentligen? Jo,…we dream big, men kan inte hantera när dröm blir till verklighet. Då känner vi oss plötsligt inträngda i ett hörn och ”han försöker fööör mycket, det är ju sååå osexigt”. Och så blir du fundersam…

Känner du igen dig?

Dags att tänka om!!

När jag träffade mitt gamla ex S för första gången hade jag redan en kille jag var sugen på sedan tidigare, men som verkade rätt halvpå. Hela tiden ringde S och ville ses och jag sa jämt till mina vänner ”nu ringer han igen, alltid är det ’fel’ kille som ringer, den man inte vill ha allra helst”.

Men så insåg jag att ”varför ska jag jaga nåt pucko som ändå inte visar mig uppskattning?” Så jag la ner den första och började dejta S – och jag blev jättekär efter några veckor.

Så gör som jag: sluta var rädd för killar som vill ge dig hela världen – njut i stället och ge dem en chans. För blir du kär i en sådan kille kommer förhållandet att hålla så mycket längre, promise!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 3 + 4 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.