Den eviga frågan. Frågan du ställer dig – och som jag får titt som tätt: Är det egentligen okej att dejta fler samtidigt?
Och i så fall: var går gränsen för hur många och hur länge?

Jag har varit väldigt splittrad i den frågan, men tror att allt börjar klarna lite mer nu.

Jag pratade med min killkompis M i går. Han sa att han hade träffat 2 tjejer ute förra lördagen och vart på dejt med den ena på tisdagen och den andra på fredagen. Tyckte jag att detta var okej? Självklart! Hela dejtingstadiet går ju ut på att testa sig fram och se vad
och vem som passar just mig. 

Två olika på en vecka är okej, men sen är det dags att bestämma sig för vem du tycker är värd att träffa igen. 

M tyckte att den första tjejen var intressant och den andra ”för ung och framtidslös”, så han valde att avsluta det med henne och gå på dejt med den andra. Och det är ju inte mer än rätt!

Jag har själv däremot varit en sådan som typ dejtat 3 killar parallellt i någon månads tid (men nej, inte legat med alla 3 så klart).

Varför gjorde jag så?

Jo, för att en kille inte kunde ge mig tillräckligt med bekräftelse under dejtingperioden (som en mycket väl kan när man är uttala ”ihop” för att han gjort mig tryggare då). Men under första stadiet var det svårt för mig att ha en enda som var tillräckligt på för att göra mig nöjd. Med 3 var det problemet löst, alltid var det nån som ringde eller messade.

Men vilka problem jag hade sen! Jag blandade ihop allas bakgrund och vad de sagt till mig och det var svårt att ens hinna träffa alla. Jag var helt utmattad!

Och till slut kunde jag inte få känslor för nån för det kändes som att ingen egentligen passade. Men det var ju mig det var fel på – ingen av dem!

I dag har jag lärt mig min läxa: det funkar inte att dejta fler samtidigt – i alla fall inte om du är ute efter nåt seriöst. What goes around comes around också, så räkna inte med att du är den enda han träffar då heller.

Nuförtiden håller jag mig till en. Jag är inte sugen på att träffa fler samtidigt. Jag vill ju veta om han är den bästa för mig först 🙂

Och om han känns rätt men kanske inte verkar lika intresserad tillbaka (typ hör av sig för sällan eller inte vill ses så ofta) avslutar jag det i stället för att hitta en ny. För nya finns det ju alltid! Du måste bara ge den första lite tid innan du letar dig vidare – glöm inte det!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 25 − 15 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.