Okej, jag vet att SMS uppfanns som en snabbfunktion till att slippa ringa. Men, i dag används det generellt inte som något sådant. Särskilt inte i dejtingsyfte. I vissa fall kan du ju ha timslånga konversationer via SMS med någon du nyss mött. Och är du en SÅDAN person, och möter en kortfattad SMS:are krockar det rejält.

Jag erkänner, jag hatar kortfattade SMS:are. Personer som svarar:

OK.

Ja vi ses då.

Jag mår bra. Du?

Kan vi väl. När?

Eller typ som det här SMS:et från en nära vän till mig (jag är grön!):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag tycker att sådana kortfattade SMS,med punkter och utan smileys känns sjukt otrevliga! Men jag vet att vi alla är olika, och den här vännen säkert hatar mina lååånga SMS.

Och när jag var singel och träffade sådana killar som är öppna, glada och härliga IRL, och som sedan besvarar mina SMS sådär kort, då har jag freakat ut och genast tänkt ”Okeeej, snacka om att han inte är intresserad!!”. Men, det där stämmer inte. De har visst varit intresserade – och när jag sedan några dejter senare frågat om deras ”SMS-metod” har jag fått till svar att ”SMS är inte riktigt min grej bara, inte svårare än så”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Jag har en bra killkompis som alltid svarar kort,
utan smileys, utan utropstecken, utan allt typ. Och jag hatar att SMS:a honom. Så vad gör jag? Jo… R I N G E R honom i stället, oftast! Det går ju inte alltid, men så ofta som det går så gör jag det för att slippa irritation.

Och till en annan tjekompis skriver jag mina uppsats-SMS och räknar med att få kort tillbaka men tar det, det är OK, hon är sådan. Det är bara att inse.

Det jag vill komma till är att det är 2011, och nuförtiden har vi alla till och med olika SMS-profiler. Vissa älskar milslånga SMS, andra föredrar korta och koncisa. Så stressa int eupp dig över småsaker och dra förhastade slutsatser på grund av ett SMS, fråga i stället nästa gång du träffar personen, med glimten i ögat:

– Är du en SMS-hatare? haha, för det verkar typ som det 🙂

Och se vad du får för svar! Krockar era profiler börja ring i stället, like good old times!

 

(Foto: Themegster på Flickr.com)

[adsenseyu1]

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 comment. Leave new

[…] mer om det här och framför allt vad du bör göra åt det… Rate this: Like this:GillaBli först att gilla […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 46 − = 39

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.