Det är väldigt många som kan bjuda på sig själv och sina goda sidor – men det tar stopp när det kommer till jobbiga känslor och problem. Är du en person som vågar blotta dig för dina vänner och nära och kära, eller låtsas du att allt är bra i tid och otid?

Problemet med att inte kommunicera ut till din omgivning hur du mår är att du inte heller får någon empati tillbaka när du kanske inte orkar prestera som du annars brukar.

Tänk såhär: Om en vän till dig alltid lyssnar och ställer upp för dig och plötsligt sätter sig ”på tvären” och inte vill hjälpa till och inte orkar träffas, hur reagerar du då? Många ser orsaken till detta snabbt och inser att något är fel och att vännen behöver hjälp, men inte alla. Det finns alltid någon som reagerar med ilska – och blir ifrågasättande i stället för stöttande. Då slår det gnistor, och inte gnistor av det bra slaget.

Men hur ska folk kunna hjälpa om du inte öppnar dig?

Vill du få hjälp, stöd och förståelse från de som bryr sig om dig krävs det att du sträcker ut din hand och come clean och berättar, för de du vill ska veta, hur allt står till. Först då kan de ge dig det andrum du behöver, den support du längtar efter och den varma famn du kan försvinna in i.

Och det gäller nästan på alla plan i livet. Har du det tufft på jobbet pga. personliga problem (även om det är ett uppbrott från din partner eller dylikt), lätta ditt hjärta för din chef jag lovar att det finns en lösning så att du kan få stöd i dina arbetsuppgifter också.

Många ser på relationsproblem som något skämmigt och kanske inte som ett tillräckligt ”stort problem” för att kunna erkänna att det är därför man lider av psykisk ohälsa, och inte klarar av sitt jobb eller att ta hand om sig själv. Men inga problem är värda att viftas undan, alla är lika viktiga och behöver tas på största allvar. Kom ihåg det!

Jag finns alltid här om du vill ha hjälp av någon utomstående!

(Foto: Lasse O Persson)

[adsenseyu1]

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 comment. Leave new

[…] mer här! Rate this: Like this:GillaBli först att gilla denna post. från → Coaching, Do's, […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 26 − 21 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.