Såhär sa denna herre under sin lunch med övriga Sommarpratare som också delat med sig av sitt liv och sina åsikter i Sommar/Vinter i P1.

”Jag har en eld i mitt hjärta och den gör mig immun mot dina fördomar”

Och just det träffade i mitt hjärta. Vi har fördomar allihop. Det går inte att komma ifrån. Det som skiljer oss åt är dels hur medvetna vi är om våra egna fördomar och om vi agerar direkt på dem eller ser till att ifrågasätta och undersöka dem dels hur mycket vi låter oss påverkas och styras av andras fördomar om oss.

Jag såg till exempel Zlatans dokumentär i helgen och blev lika berörd av honom som av Baker.

Han har kämpat mot folks fördomar och förakt hela livet. Ingen trodde att en kaxig liten kille från Rosengård skulle kunna göra sådan succé. Och det fick han allt höra. Men just de fördomarna fann han också en drivkraft i. De blev en trigger för honom att aldrig ge upp utan att fortsätta kämpa vidare mot det som betydde allra mest – fotbollen.

Jag tror att Zlatan och Baker har en viktig gemensam framgångsfaktor och det är att…

…de inte tänker låta sig bli nedslagna av andras kritik och fördomsfullhet!

De faller tillbaka på sin passion och envishet och låter sina egna hjärtan styra deras framtid. De finner dessutom styrka i andras okunskap och dumhet i stället för att ta det som sanningar.

Och det, det inspirerade mig.

Se såväl Bakers sommarlunch som Zlatans dokumentär här.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha − 3 = 2

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.