Det vankades dubbeldejt för mig och David i helgen. Vi frågade ett par vi brukar träffa en del om de ville hänga med oss i söndags. De ville de – och dessutom möttes vi av dessa fantastiska förslag.

20140628-192502.jpg

Helt seriöst – hur ofta händer det att man får såhär bra initiativ uppraddade när det enda man säger är, ”det vore kul att göra nåt roligt ihop?”. 🙂

Got to love it!

Det blev en heldag i Hellasgården med långpromenad, grillning och därefter lyxfika på Dieselfabriken i Sickla. Vi kom även på 5 till saker vi ville göra ihop i sommar och tänkte starta en sms-tråd där vi lägger in allt vi vill göra ihop.

Anledningen till detta?…

Jo, att vi fick ut så mycket mer av vår dag och vårt umgänge nu när vi gjorde en utflykt i stället för att ”bara” ses på vanlig fika i stan eller middag hos någon av oss som vi alltid gör.

Dessutom ökade vi vår energinivå och troligtvis även stärkte såväl våra egna parrelationer som vår gruppdynamik.

Forskning visar nämligen att par som ofta gör aktiviteter ihop har en bättre relation än de par som sällan gör saker gemensamt.

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 comments. Leave new

Hej!
Tack för tips på aktiviteter som förgyller tillvaron och andra små enkla saker som man kan göra för att visa hur mycket man tycker om någon. Jag tycker även att det är intressant att läsa när du skriver om personlig utveckling. För ett tag sedan skrev du som ett symboliskt, beskrivande bildscenario om hur det kan vara för en person som upplever varje dag som en kamp. Väldigt intressant! Kommer det en fortsättning.. del 2, om hur det kan vara för en person som har gett upp? Det vore intressant läsning =)

relationsproffset
2014-07-17 17:53

Halloj, Vad kul att du gillar tipsen!1 Och mina inlägg om personlig utveckling, visst kommer del 2, jag är så tacksam för att du bland många andra påminner mig, jag hade totalt glömt bort del 2 🙂 Ha en fin sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 72 − = 63

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.