I dag följer jag upp inlägget från i går och ger dig som är lite blygare (och inte så sugen på att ge folk komplimanger eller vara rakt på sak) några enkla raggningsrepliker du kan använda. Enkelt, vardagligt och opretentiöst är ledorden.

1. Sträck bara fram handen och hälsa normalt och fråga ”hur är läget?” efteråt. (Funkar alltid varje gång! Artigt, enkelt och inte för pushigt).

2. Fråga snyggingen du ser i baren om han/hon kan beställa åt dig eftersom det är så trångt, eller om du står längst fram erbjud din hjälp till honom/henne bakom dig.

3. Om baren inte är så full av folk, fråga den du vill prata med som står i/vid baren om tips på en bra drink.

4. Börja med ett ”hej, kan du hjälpa mig” och klaga på din beslutsångest. Säg att du inte kan bestämma dig mellan två drinkval och be personen välja åt dig!

För varför göra det komplicerat? Keep it simple – it works! Och glöm inte att le, utan leendet blir det garanterat mycket svårare…

(Foto: sxc.hu)

 

[adsenseyu1]

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 comments. Leave new

[…] kan använda. Enkelt, vardagligt och opretentiöst är ledorden. Kolla de fyra raggningsreplikerna här! Rate this: Like this:GillaBli först att gilla denna post. från → raggning, singelliv […]

[…] – ställ er och beställ bredvid dem och ge dem ett leende eller be om hjälp (läs mer om det här)! På så sätt gör du dig öppen för kontakt redan från första […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 89 − 88 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.