Det svåraste för de flesta är själva öppningen. Du har spanat in en viss person, tar mod till dig och går fram and then what? Du fryser till is och tänker ”Vad sjutton ska jag säga?”.

Jag hittade en kul bild häromdagen som jag fick på nåt event för längesen. Den driver med just raggningsrepliker – och främst vilka svar du får från olika typer av yrkespersoner.

Kolla här:

Rätt kul och ironiskt fördomsfullt, inte sant? Mycket humor där i – men inga bra raggnignsrepliker enligt mig.

Så om du vill ha en bra raggningsreplik som funkar helt seriöst på vem som helst då? Och du är en sådan som drar dig för att säga en komplimang eller fråga om hjälp (läs mer om sådana raggningsrepliker på t.e.x hemmafesten) och bara vill hålla det helt simpelt. Ja då kan du tänka såhär:

När var senast någon främling kom fram till dig på t.e.x krogen och startade en konversation? Vad sa den personen till dig som fick det att kännas avslappnat? Härma den personen!

Om du inte minns senast nån började prata avslappnat med dig bör du testa de enkla och självklara frågorna som alltid funkar i/vid baren. De 4 raggningstipsen får du imorrn! Så håll utkik…

TREVLIG HELG! 🙂

[adsenseyu1]

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 comment. Leave new

[…] in det här! Rate this: Like this:GillaBli först att gilla denna post. från → raggning, singelliv […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 44 − = 41

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.