Kärlek sägs ju vara en dans på rosor, en promenad på små rosa moln och en ständig känsla av lyckopirr i magen. Men när det inte är så då? När allt bara är upp och ner. När kärleken är så stark att den gör ont – och du gråter inombords? Vad handlar det om då, egentligen?

Jag minns så väl en scen ur S e x and the city när Carrie är hemma hos Big efter år av tvivlande och förvirring, eftersom han ena stunden vill ha henne och nästa. Hon får helt enkelt nog och går rakt på sak.


Ungefär såhär lät scenen:

Carrie: – You said you loved me???
Big: – I dooo!!
Carrie: – But then why does it hurts so fucking much!!?!!!?!

En fråga som Big självklart inte kan besvara. But I can. Carrie försöker binda en man som inte vill binda sig, det finns kärlek mellan dem och han ljuger inte, han älskar henne. Men… han är inte redo att committa till 100 %. Och det är det hon känner, och just det som gör så jäkla ont!

Hon har svaret framför sig men ser det inte. För du vet när du är mitt i något, så är allt suddigt, men så fort du ställer dig på avstånd får du en klar bild och tänker ”men va fan, att jag inte såg det där och då, nu är allt så tydligt”.

Det som gör extra ont för Carrie är att hon vet att han vill ha henne – men inte fullt ut – och gör allt för att han ska vilja det fullt ut. Och självklart är den kärleken smärtsam, kanske absolut mest smärtsam av dem alla. Kärleken som bara finns där till 99 %, och som inte räcker hela vägen ut trots att du försökt och försökt under en låååång period.

Men det går inte. Och vet du, det spelar ingen roll hur mycket du försöker! Det kommer aldrig räcka med att 1 av er 2 vill 100 % – äkta kärlek som inte gör ont kommer till först när båda vill fullt ut. Så vad gjorde Carrie, jo hon lämnade till slut!

Och hur just Du ska lösa din nuvarande situation vet bara Du. Långt där inom dig finns svaret – men det kan vara svårt att nå. För precis som Carrie är du antagligen mitt i suddet och långt från den klara bilden.

Jag kan hjälpa dig få ett utifrån-perspektiv! Kolla här.

[adsenseyu1]

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 comment. Leave new

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 15 + = 24

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.