I dag ligger jag hemma och är sjuk, vilket jag typ vart ett tag nu men ändå fortsatt jobba. Men i dag orkar jag verkligen inte! Utan ligger mest och tycker synd om mig själv. Väldigt många skulle aldrig våga be om hjälp när de är sjuka från den de dejter. Varför inte? tänker jag då…

”Jag vill inte visa mig svag och gnällig”

”Jag vill inte att han/hon ska se mig såhär”.

”Jag vill inte be om hjälp, det känns som att vara för på.”

Vanliga tankar! Men inga tankar som ska få styra dig. För vet du, att visa sig svag, och våga be om hjälp är ett sätt att knyta nära band till varandra.

Okej, ligger du med vinterkräksjukan förstår jag att du vill vara ifred och typ ha mamma eller en läkare nära, i stället för din dejt 🙂

Men har du lite feber, halsont och är allmänt trött och låg, varför inte vara ärlig med det?
Så jag föreslår att du säger såhär nästa gång du får en omtänksam fråga som denna:

– Kan jag göra nåt för dig?

– Ja, om du verkligen verkligen orkar och har lust så vore det supergulligt om du orkade köpa någon middag till mig och komma hit med, för jag är alldeles för trött för att gå ut!

Det skadar aldrig att fråga! Här testar du också många saker hos din dejt, hur omtänksam han/hon är egentligen, hur rädd han/hon är för baciller (hehe!) och om han/hon är villig att planera om i sitt schema för dig och exakt hur mycket han/hon bryr sig om dig. Är man kär så ställer man upp för den man vill ha – så är det bara!

(Foto: pixgallery.com)

 

 

[adsenseyu1]

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 comment. Leave new

[…] från den de dejter. Varför inte? tänker jag då… Det är bra att visa sig svag – och såhär kan du göra […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha − 2 = 3

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.