Vi tror många gånger att vi är supermänniskor. Att vi kan klara allt och fokusera på allt – på en och samma gång. Men oftast är det inte så! Vi behöver samla på oss ny energi för att kunna göra av med energi på saker som inte flyter på som de ska här i livet. Och den största frågan blir då: Var lägger du din energi?

Det strular i skolan/på jobbet.

Det strular med någon vän.

Det strular med föräldrarna.

Det strular med relationen.

Hur mår du då? Om det strular på 4 viktiga punkter samtidigt? Antagligen väldigt dåligt.

För att du ska orka lägga energi och fokus på en eller två av de strulande punkterna krävs det oftast att de andra två funkar och går bra – och att du tar han dom dig själv!

Det jag vill komma till är att dessa 4 viktiga delar i livet hänger ihop – och för att må bra krävs det att inte alla går åt skogen på samma gång. Det är viktigt att du ser till att HÄMTA in ny positiv energi för att orka ta de fajter du tvingas ta.

Ett praktiskt exempel:
Din relation är full av gräl och får dig att må dåligt. Du som brukar älskar att träna och gå ut och hänga med vännerna på helgerna har nu plötsligt blivit inåtvänd och sitter hellre hemma i soffan. En punkt drar lätt ner de övriga som också betyder mycket för hur du mår, omedvetet! Hur samlar du då energi?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om du märker att du är energilös och inte känner dig som den ”vanliga gamla du” är det dags att du sätter dig ner och ställer dig själv frågorna:

1. Vad suger mest energi från mig just nu?

2. Vad kan jag göra åt det?

3. Vad ger mig mest energi just nu?

4. Hur kan jag göra för att utnyttja de tillfällena och få ännu mer energi? (Så att jag orkar ta tag i den negativa energin.)

Är det t.e.x så att en enkel men härlig solskenspromenad får dig att må lite bättre? Unna dig dem oftare i så fall! Det gör i alla fall jag. Den här bilden tog jag i lördags när jag var och hälsade på min kära syster. Promenaden gav mig massor av härlig användbara energi 🙂

(Foto 1: Lisa Thanner)

[adsenseyu1]

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 34 + = 36

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.