Häromdagen bloggade jag ett inlägg som hette Jag var rädd att jag skulle tröttna på alla mina framtida pojkvänner och fick därefter en kommentar som jag gärna vill svara på så att även Du kan läsa det.

”Men om man har svårt att glömma sitt ex fastän man träffat en ny och helt fantastisk kille – vad ska man göra då? Betyder det att man inte är redo för en ny relation eller att man inte hittat helt rätt i den nya? Mitt hjärta slår fortfarande över ett slag vid varje livstecken från mitt ex och allt som påminner om honom gör fortfarande ont trots att det nu är många månader sedan det tog slut. Den nya killen är underbar och på alla sätt en bättre match för mig men jag blir inte i närheten så glad vid ett livstecken från honom som jag minns att jag blev av mitt ex i början. Å andra sidan var den relationen krävande och svår och jag kände mig underlägsen från allra första början. I den nya är jag trygg och därmed inte lika utmanad. Suck. Visste du alltså direkt att D var rätt? Är det lika bra att lägga ner och invänta det? Fast då med risk att det igen blir någon jag ser upp till lite för mycket… Varför kommer inte ”glasklart” för mig när det är balanserat och bra?
//Lisa”

Lisa,
Allt är inte alltid glasklart för alla. Bara för att det kändes så för mig, betyder det inte att det är DET du måste uppnå för att må bra och vara lycklig i relationen. Alla har vi olika livserfarenhet och jobbigt bagage med oss från förr. Du ska aldrig eftersträva någon annans lycka, bara din egen! Och alla går inte samma väg för att hitta lyckan, alla har en unik väg.

Det jag tror att du behöver för att gå vidare är ett AVSLUT med ditt ex, det låter inte som att du fått ett riktigt sånt. Jag har själv varit där du är nu nämligen,och det var just avsaknaden av det konkreta avslutet som förstörde det för mig. Jag hade en ny kille men tänkte konstant på mitt ex. Det spelade ingen roll hur bra den här nya killen var, så fort jag blev berusad eller såg ett minne av exet började jag gråta. Och efter ett tag gjorde jag slut med den nya, och direkt efter att det tagit slut började jag träffa mitt ex igen men insåg bara efter två tre dejter att det inte var vi och aldrig kommer bli det igen. DET blev mitt avslut, något jag inte fått när vi gjort slut innan eftersom vår relation tog slut av en annan olycklig omständighet.

Så fort jag hade träffat honom några ggr igen, fick jag avslutet och alla känslor försvann. Så kanske är det ett avslut du behöver? Detta kan du få genom att skriva allt du har velat säga till honom, fråga honom och få ur dig rent känslomässigt i ett brev. Du behöver inte skicka brevet, men om du vill gör det! I annat fall kan du läsa upp det för en vän, och bränna upp det, eller läsa det högt för dig själv och sen riva det.

Att du inte fastnar för trygga killar utan dras till sådana där du känner dig underlägsen är ett helt annat problem som du måste ta tag i, men där finns det inget enkelt tips jag kan ge dig. Då måste vi lära känna varandra via coachingen och jobba tillsammans. Om du är intresserad, kolla här!

[adsenseyu1]

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 comment. Leave new

Usch så jag känner igen mig i allt vad du precis beskrev. Jag har svårt att släppa taget för han fick mig att känna mig underlägsen och det fick mig att låta han ta alla beslut. Jag har en ny nu och det är 3 år sedan mitt ex och jag gjorde slut som krossade mig totalt helt. Jag önskar själv att jag visste hur man skulle göra för att sluta tänka på sitt ex som dessutom behandlande en som skit rättare sagt. Och vad jag fortfarande gråter över ibland är att jag blir så förbannad på mig själv som tillåter mig att tro att det någon gång i framtiden kanske blir vi igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 82 − 80 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.