Jag vet, du har fjärilar i magen och svävar på små rosa moln, för att du träffade en ny kille i veckan. Och du känner dig redan galet förälskad efter första dejten. Men att redan nu börja planera er framtid ihop är fel fel fel.

Det är inte sexigt att vara för på. Och det tror jag är ett av de största problemen många tjejer har i dag – de kan inte lägga band på sina känslor!

Tjejer funderar såhär:

”Är han en seriöst, trygg kille som jag kan vara ihop med resten av livet?”

Medan killarna funderar:

”Är hon en tjej jag kan tänka mig att eventuellt gå på en andra dejt med?”

Män är från Mars och kvinnor från Venus – det har vi alla hört.

🙂

Och i dejtingvärlden är skillnaden oss emellan uppenbar.

Därför är det viktigt att du snarare lockar honom till dig – i stället för att skrämma honom bort från dig!

Det vinner du på i längden, jag lovar!

 

5 saker du bör göra för att lyckas
tygla dina känslor:

 

1. Tänk omvänt
Sätt dig in i hans sits. Exakt hur kul är det att ha en klängig kille som tokringer dig 10 ggr/dag när ni knappt ens känner varandra? Inte särskilt va? Så gör inte detsamma mot honom.

2. Få inte panik
Okej, ni har inte hörts på 1-2 dagar. ”Han vill inte haaaa mig” tänker du. Tänk om! Det vill han visst det, det är faktiskt inte hela världen om ni inte hörs varje dag. Ring honom själv om det varit tyst 2 dar i sträck.

3. Planera inte in honom i almanackan
Jag är precis som du ibland: planerar i mitt huvud att ”i morgon kanske jag kan träffa honom, och så eventuellt på fredag…och söndag..och..” Dont do it! Då blir du bara besviken när han inte kan ses eller inte ens frågar om en dejt. Planera ditt liv som du brukar, precis osm vabligt, och ta era dejter spontant som de kommer i stället.

4. Sysselsätt dig
En upptagen tjej är en attraktiv tjej. Do I need to say more? Men självklart ska du inte vara uppbokad jämt, men att säga för femte gånger i rad: ”näää, jag har inga planer aaalls i kväll, själv då???” sätter dig knappast i bra dager, snarare tvärtom!

5. Chilla
Ställ dig frågan: Varför ha så bråttom? Är det inte bättre att du faktiskt tar det lite lugnt och inte bortprioriterar dina vänner, suktar efter en kille du inte ens känner och drömmer dig bort i er framtid fast du inte har någon som helst aning om du ens vill vara ihop med honom efter att du vet vem han är.

(Foto 2: pixgallery.com)

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha + 9 = 15

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.