20131002-155037.jpg

20131002-155044.jpg

20131002-155051.jpg

Roligt och tragiskt i samma veva tycker jag. Själv har jag mobilförbud vid vissa tillfällen. Vi kan inte leva i denna bubbla!! Vi glömmer ju bort våra IRL-relationer!

Vi borde träna på att vänja oss av vid att hela tiden vara tillgänglig ”online”. Och när man väl måste/vill i stället vara tydlig mot den man är med. Det är inte alltid så lätt, jag övar själv på det hela tiden.

Till exempel såhär: När jag är på stan med David en helg och vi ska fika brukar jag säga:

– Älskling nu tar jag bloggpaus, är det okej? Och när jag är klar så lägger jag ner mobilen? Hur känns det för dig?

Oftast är det helt okej för honom för då har jag varit tydlig, gjort min introverta mobil-paus under en begränsad tid och sen lagt ifrån mig den som utlovat. Och jag ska fortsätta träna på det i längden med, det är ett nödvändigt ont för att hålla relationen i topp!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 67 − 64 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.