Vi vet att det finns massa saker för oss som skulle kunna göras på annat sätt – eller bara saker som t.e.x vore bra om vi gjorde – men ändå gör vi det inte.

När andra säger ”men gör det bara!” kan vi ibland nästan bli lite irriterade. För vadå ”bara”? Har de själva testat att göra nåt de egentligen kanske vill/borde men inte kommit till skott och gjort? VET den som säger så hur lång tid det kan ta för vissa (oss?) att göra en förändring? Uppenbarligen inte.

Anledningarna till att vi inte gör det är många.

Men en av dem kan t.e.x vara att vi inte är tillräckligt motiverade. Vi kanske helt enkelt inte kan se klart vad som är bra resp mindre bra att göra det.

Då… kan denna övning vara toppen!

20131003-200954.jpg

Sätt dig ner och lista både vinster resp förluster med att dels INTE göra det och dels GÖRA det! Om du vill kan du även sätta ”på kort sikt” och ”på lång sikt” under varje ruta.

Det här är bara en miniövning i ett större motivations-sammanhang, men alltid en början. 🙂

Att inse att det faktiskt finns både förluster med att göra det och vinster med att låta bli kan faktiskt vara bra, även om det inte låter så.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha − 1 = 6

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.