Det är ofta vi gör samma saker när vi är trötta, utmattade eller deppiga. Vi tillbringar kanske större delen av kvällarna genom att dega i soffan och glo på tv, gömma oss under täcket och sova eller slösurfa i timmar framför datorn.

Det är bekvämt (oh yes I know!) men problemet är att inga av dessa beteenden föder ny energi!

När man känner såhär är det viktigt att hitta sina egna energikällor – och planera in dem i kalendern oftare!

Hur motsträvigt det än kan kännas.

Själv ligger jag helst i sängen med en bok såhär på hösten. Men det gör mig knappast piggare, varken fysiskt eller mentalt.

Så i dag bröt jag trenden trots att jag var helt slut när arbetsdagen började lida mot sitt slut.

Först blev jag utsläpad på långpromenad av min kollega direkt efter jobbet (bra övertalningsförmåga hade hon!) och sen ställde jag mig och lagade mat!

Det älskade jag att göra förr men helt ärligt minns jag inte senast jag lagade mat hemma, i min ensamhet, till totalt tystnad med levande ljus på bordet. Utan krav, utan nån att prata med (varken live eller i mobilen som annars är en ovana jag har!) och utan stress för att gäster snart ska anlända.

Det var så skönt!!!

Dessutom använde jag grönsaker jag fått från min syster som hon odlat själv hemma i trädgården, det var så klart extra mysigt! 🙂

20131001-200213.jpg

Denna kväll var ren terapi för mig. Samma känsla fick jag även när jag badade skumbad nyligen. Frågan är då: Varför gör jag inte detta oftare?

När jag har pratat om detta med vänner och klienter har även de lyckats hitta egna energikällor. En person sa häromdagen att simning var något denna saknat och nu åter igen börjat med. En annan har hoppat upp på hästryggen igen. Och en tredje valt att läsa böckerna som snällt väntat på nattygsbordet i sommar.

Vilka energikällor kan du identifiera som dina?

Hur skulle det kännas att börja göra mer av det? Tror du att det skulle fungera för dig för att komma ur din höstiga dåsighet? 🙂 Fundera under veckan och skriv en lista!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha + 15 = 18

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.