Varför mår vi alltid bättre av en gnutta (eller massor för den delen också!) bekräftelse? Jo, för att de flesta av oss är bekräftelseberoende och speglar oss i andras åsikter om oss. Men det vi i stället bör göra är att bekräfta oss själva!

Jag fick ett samtal i dag från en expert som jag nyligen intervjuat till en kommande artikel till Cosmo. Han fick texten skickad till sig av mig på korr, för att kolla om alla citat stämde, och skulle återkomma med sina eventuella ändringar.

När han ringde ville han dock ingenting ändra utan i stället säga att han tyckte att min artikel var den bästa han någonsin läst i hela sitt liv – och att han verkligen tyckte att jag fångat allt det viktiga!

Jag strålande som en sol, och min dag blev genast ännu bättre. Enbart för att jag fick lite bekräftelse…

Vi är alla så fixerade vid att få just bekräftelse och mår därefter. Särskilt i jakten på kärlek!

Och i hopp om att få mesta möjliga bekräftelse glömmer vi bort oss själva på vägen. Vi tror att vi blir hela av att finna vår andra själ, som ger oss all den kärlek och bekräftelse vi letat efter hela våra liv. 

Men, om det är vad du tror, blir också chanserna till att bli hel betydligt mycket mindre.

För om du inte lär dig att bekräfta dig själv, kommer du att jaga kärlek och uppmuntran så mycket att du skrämmer dina potentiella partners.

Så hur bekräftar du dig själv då? Jo, du börjar att lär dig att älska dig själv och börjar stärka din egen självkänsla. Det är inte lätt till en början, men med många små ”baby-steps” är du snart i mål…

Du kan börja med att varje dag upprepa en affirmation om dig själv, något i stil med det här t.e.x:

”Jag är en så jäkla bra tjej, som är snäll, duktig, trevlig och kärleksfull – och värd all kärlek i världen! Och den som får mig kan skatta sig lycklig!

Varje dag! Tills du faktiskt känner att affirmationen stämmer! Att titta dig i spegeln när du säger detta hjälper också…

När du tror på ditt ”mantra” kommer du också att förmedla det till dina ragg och dejter, och de i sin tur känner att du älskar dig själv och vet vad du förtjänar.

To be continued…

 

 

(Foto: sxc.hu och pixgallery.com)

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha + 51 = 58

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.