Här kommer en fortsättning på blogginlägget från i måndags. Det finns ju fler sätt att bekräfta sig själv på än enbart det som handlar om bra affirmationer om sig själv. Här är 6 ytterligare grejer du bör ta till dig – och testa!  

1. Lär dig säga ”tack”

Vad är det första vi gör när vi får en komplimang? Jo, vi undviker att säga tack och svarar kanske ”tycker du? nej, jag som har en så dålig dag” eller ”jaha den här, ja men den har jag bara köpt på H&M”. Dont! Säg kort och gott ”tack!” och le när någon ger dig en komplimang – och ta åt dig!!

2. Ta hand om dig själv

Varför måste ni vara två för att avnjuta en god middag med tända ljus och härlig dessert? Uppvakta dig själv ibland också – det får dig att må bättre, trust me! 

3. Gör saker du mår bra av

Vi har för lite fritid som vi lägger på bara våra egna behov. Vi träffar vänner och bokar upp oss på sånt som är ”bra” eller som vi ”måste” göra alltför ofta. Men glöm inte att det är bra att boka in egen-tid i kalendern, då du gör bara det som just du gillar! På egen hand!

4. Konkretisera dina mål

Det är svårt att komma fram till vad man gillar. Så börja med att göra en moodboard med utklipp från tidningar på saker du älskar – och försök därefter göra en lista på saker du skulle vilja göra i livet. Utan mål blir vi lätt vilsna.

 Och när vi tagit reda på vad vi vill blir det så mycket roligare att börja kämpa mot målet – bara för din egen, och ingen annans, skull! 

5. Skippa neggo-snacket

Att spy galla över, snacka skit om och vara avundsjuk på andra gör bara att du mår sämre själv! Så försök se det goda i folk i stället och ge dem exempelvis komplimanger i stället för att trash-talka deras utseende eller deras handlingar.

 

(Foto: Cosmo och pixgallery.com)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 83 + = 89

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.