Vi är ena jäklar på att oroa oss i den här världen. Särskilt när det kommer till relationer – och hur andra människor uppfattar oss.

Och tjejer och killar grubblar på helt olika saker ibland. Här nedan är några vanliga exempel på hur det kan se ut inne i våra hjärnor.

5 vanligas saker tjejer oroar sig för i en relation:

1. Är han fortfarande intresserad av sitt ex?

2. Betyder jag verkligen allt för honom, tänk om han inte behöver mig lika mycket som jag behöver honom?

3. Tänk om han tycker att jag är tråkig?

4. Tänker han verkligen på mig lika ofta som jag tänker på honom?

5. Tänk om han bara har mig för stunden och inte ser mig som sin framtida sambo/fru?


5 vanliga saker killar oroar sig för i en relation:

1. Undrar vad hennes vänner säger om mig, tänk om de inte gillar mig?

2. Tänk om hon slutar leva sitt eget liv, och helt binder upp sig på enbart mig och oss? 

3. Tycker hon att jag är tillräckligt bra som man för henne och är hon nöjd med mina insatser?

4. Tänk om hon inte vill satsa lika seriöst på oss som jag vill, och jag skrämmer iväg henne genom att visa det?

5. Tycker hon verkligen att jag är bra i sängen?

 

(Foto: sxc.hu)

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 9 + 1 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.