Du är beroende av trygghet. Och kan inte tänka dig ett liv utan din älskling. Men hur mår du egentligen av er relation? Få stannar upp och inser vad som får dem att må bra resp. mindre bra. Dags att göra en självutvärdering!

 

* Du gör saker mer för hans skull, än din egen, och har börjat tappa bort dig själv.

* Du träffar dina vänner och familj allt mer sällan, eftersom du känner dig förpliktigad att umgås med honom.

* Du har tappat orken att styra upp grejer, till och med med honom, och sitter hellre hemma, åter igen med honom.

* Du längtar tillbaka till singellivet, men är rädd för att bli ensam och utan trygghet.

* Ditt närhetsberoende är starkt, och du fasar för att bli ensam. Hur ska du då få din dagliga dos?

* Du känner dig kvävd. Antingen på grund av att han kväver dig, eller trots att han inte ens kväver dig. Du vet kanske inte varför du har den känslan? 
 

Känner du igen dig?

Det värsta är när du har fastnat i en fälla du vet att du borde ta dig ur, men son du inte kan ta dig ur!

Han var ju din dröm, när du var singel. Han skulle vara killen som räddade dig ur det ensamma trista träsket, bära dig på sina axlar in i sagornas värld full av lycka, kärlek och små rosa moln.

Men vad hände? 

Med facit i hand känner du dig nästan mindre lycklig ihop med honom, och det gör dig förvirrad. Kanske har det ändå inte med honom att göra, eller? 

Innerst inne vill du veta om det bara är en lögn du drar för dig själv, att din olycka inte beror på honom, eller om det är sanningen. 

Så hur går du till väga för att ta reda på sanningen? Börja med att göra en ärlig lista för dig själv:

1. Såhär mådde jag som singel – fördelar resp. nackdelar

2. Såhär mår jag nu, tillsammans med honom – fördelar resp. nackdelar.

3. Vilka av nackdelarna i listan ovan är direkt kopplade till honom och er relation – och påverkas inte av andra omständigheter som enbart gäller dig som jobb, familjeproblem, din egen ekonomi etc etc.

Detta är en bra början för att utreda din situation. För om han inte gör dig lycklig, varför stanna? Du har bara ett liv, se till att göra det bästa av det!

(Foto: sxc.hu)

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 6 + 2 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.