Du gillar verkligen den här personen och vill självklart att ni ska börja knyta an – och lära känna varandra på djupet – snabbt. Men det kommer ta ”minst ett halvår” innan det händer, tänker du. Men icke! Här är 3 enkla knep som gör att ni kommer nära varandra – på kort tid.

1. Lyssna – och lägg på minnet
När han/hon pratar se till att vara uppmärksam på vad som faktiskt sägs, och ta in det! Kom sedan ihåg saker han/hon har berättat förr och följ upp med detaljerade följdfrågor nästa gång ni ses. ”Han den där tokige du berätta om sist på ditt jobb, har han lugnat ner sig nu?” eller ”Din mosters man, är han frisk igen?”. Detta visar att du verkligen har engagerat i era samtal och att du är 100 & nyfiken på den andres liv.


2. Öppna dig – på djupet

Det här är den punkt som de flesta har svårt för, att öppna sig fort. Men om du inte öppnar dig kommer säkert inte han/hon att göra det heller och då kommer ni att bli fast i en ytlig bekantskap forever.  Öva, om du tycker det är jobbigt. Tänk att du ska berätta en djup sak varje dejt ni har, och det behöver inte handla om åres hemlighet utan kan mer vara att du berättar om någon rädsla du har och varför, som höga höjder, småkryp, kalla människor etc. När du lättar ditt hjärta kommer den andre personen att ta det som en komplimang och ni delar något särskilt bara ni två.

3. Våga visa att du bryr dig – redan från starten
Berätta att du tyckte han/hon var det vackraste du hade sett när ni sågs första gången, ge komplimanger (men inte alltför många så det blir sliskigt!). Ge alltid honom/henne en kram när ni ses eller säger hejdå, för att sen snabbt gå över till en kram OCH kindpuss och sen kram, kindpuss OCH en liten smekning på kinden. Men här gäller det att känna av läget, så det inte blir helt stelt. Skriver ni inte ”kram” i slutet av SMS, börja gör det! Och efter ett tag börjar du skriva ”puss på dig” och sen kanske bara ”puss”.

Här är självklart punkt nr 2 absolut viktigast – så våga övervinn din blyghet, det är så värt det jag lovar!

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 comment. Leave new

[…] du läsa fortsättningen? Kolla här! Rate this: Like this:GillaBli först att gilla denna post. från → Uncategorized ← […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 57 − 47 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.