Jag har aldrig haft ett längre distansförhållande så jag kan inte påstå att min erfarenhet av dessa är särskilt stor. Däremot har jag lite vänner som har haft det – och själv har jag pluggat utomlands en termin medan min dåvarande kille bodde i Stockholm. Så några tips har jag allt. Här är 4 saker du kan tänka på:

1. Schemalägg era besök
En vän som verkligen fick sitt distansförhållande att fungera sa att det som gjorde att de aldrig grälade om när, var och hur de skulle ses var att de alltid körde varannan-helgs-besök. Det fanns inga ”om” och ”men” utan de höll hårt på sitt ”besöks-schema” och svek aldrig varandra. Det är viktigt att göra upp vad som gäller för att ni ska få det att fungera. Lägg upp det schema som passar er bäst inför hösten redan nu, och stick with it! Dock så tycker jag att ni behöver en ”ledig” egen helg ibland också, det är lika nyttigt det, för att själv kunna ha ett socialt liv.

2. Hör av er ofta till varandra – gärna via MMS
Många långdistansrelationer för faktiskt paren närmare varandra, eftersom de hörs oftare under dagtid än ”vanliga” par, något jag absolut tycker att man ska göra. Att ha en stadig MMS-kontakt tycker jag är absolut bäst, eftersom du känner dig mer ”där” på plats när du ser en bild, än bara text. Så ta en bild på dig själv var och varann dag, fota roliga saker du ser på stan, kul grejer ni gör i skolan/på jobbet, saker du shoppar etc etc och skicka till din älskade. Det är sådana småsaker som gör att kärleken hålls vid liv.

3. Om det går – försök att sätta en gräns
I vissa fall vet ni om att ni ska vara ifrån varandra 6 månader, 1 år, 2 år, 3 år etc etc. Men om ni är ifrån varandra på obestämd tid, och ni tycker att det är jobbigt, försök att sätta en maxgräns för vad ni tror att ni klarar av. Så fort ni har en satt gräns så blir det också lättare att jobba mot slutmålet. Gör därefter allt för att få er dröm att bli sann – att få bo nära varandra. Utan mål blir vägen både krokig och jobbigare att vandra.

4. Överraska varandra!
Jag skriver ju ofta om att du ska överraska din partner i vardagen med små söta lappar och liknande. Det är lite svårare om ni bor långt ifrån varandra – så satsa på att posta och buda överraskningar till varandra i stället! Det behöver inte vara avancerat och dyrt. En söt mini-present är enkelt att skicka i ett vadderat kuvert och en simpel post-it-lapp med texten ”jag älskar dig, ha en bra dag” på kan du stoppa i ett kuvert och bara skicka. Hur sött är inte det? Vill du satsa större kan en fin röd ros, ett nallebud eller chokladbud uppmuntra riktigt bra också!

(Foto 1: M10tie på sxc.hu)

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 comment. Leave new

[…] du läsa fortsättningen? Kolla här! Rate this: Like this:GillaBli först att gilla denna post. från → Uncategorized ← […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 23 + = 27

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.