Det finns många som inspireras av citat medan andra avskyr dem. Om du läser min blogg antar jag att du inte är fullt så anti som många andra där ute. Kanske just för att du lärt dig utnyttja dess magiska kraft.

För enligt mig är det exakt det som det handlar om. Inte att läsa hundratals i månaden och låta dem passera lika lätt som du tog dig till dem – utan att välja ett eller ett par 3 stycken som du verkligen känner kan hjälpa dig igenom vardagen.

En gammal klient skickade detta till mig igår (och hon har givetvis gett mig tillåtelse att berätta det här) och skrev att hon tittar på denna bild varje dag!

IMG_8965.JPG

Det är ett extremt vanligt problem. Att vi är som vi tror andra förväntar sig att vi ska vara. Vi har ofta en illusion om hur vi måste va för att träffa rätt kärlek, få nära vänner och de bästa jobben. Vilket kanske du känner igen dig i? Den jakten, på den där perfekta illusionen, blir också vårt fall. För vem mår bra av att ständigt tänka hur andra vill att vi ska vara för att duga i deras ögon?

Det är så mycket bättre att jobba på att våga vara sig själv och utveckla sidor inom sig för sin egen skull – inte andras!…

Vilka citat väljer du som dina favoriter? Fundera på det, sök upp dem, printa ut dem och häng upp dem där du kan se dem dagligen så du verkligen blir påmind…

Trevlig helg!

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 comments. Leave new

Hej J! Du skriver mycket om relationer vilket jag tycker det är superbra och intressant! Men skulle du kunna skriva lite mer om hur man älskar sig själv? För att kunna älska någon annan måste man först älska sig själv – stämmer inte det?

Tack för tipset! Hittade massa bra på finacitat.se. Har printat ut dem och hängt upp på väggen <3
Kram
Sara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha + 36 = 40

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.