IMG_9982.JPG

Hon som la upp denna på Facebook häromdagen är inte ensam, vi är många där ute som känner likadant. Och det är okej. Vi ska acceptera våra rädslor, inte slå på oss själva för att de finns. Samtidigt kan det vara bra att fråga oss själva, hur mycket får mina rädslor styra mitt liv? Vad förlorar jag på att lyda dem? Och vad kan jag vinna om jag trotsar dem?

Det kan kännas oerhört läskigt att hoppa. Det vet jag också. Jag befinner mig här jag med just nu. På kanten till ett stort stup. Ett efterlängtat sådant, men inte mindre skrämmande för det.

Vi är många gånger så rädda för det okända att vi hellre stannar kvar i det vi känner till. Det som kanske egentligen är sämre men som känns tryggare eftersom vi vet vad vi får där. Vi tror många gånger också att om vi bara backar och gör lite mer si eller så, så kommer det i slutändan inte längre vara lika läskigt, och då vågar vi ta steget ut och hoppa.

Men oftast spelar det ingen roll hur mycket vi förbereder oss eller hur mycket vi bäddar för ett mjukare fall, det kommer vara lika läskigt ändå när vi väl tar steget. Jag tror aldrig att vi kan göra oss redo att hoppa.

För vet du, det perfekta tillfället kommer aldrig att komma. Du måste själv skapa dig ett tillfälle, och bara göra det.

ican

Det är först när du vågar slänga dig utför stupet du också kommer att inse att dina vingar nog ändå fanns där trots allt. De har bara väntat på att få visa dig att du faktiskt kan flyga!

Så… nu har jag bestämt mig, jag vill inte att just den rädslan jag bär på i denna stund ska hindra mig från att testa mina vingar.

Jag hoppar! Gör du detsamma, med mig?

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 comments. Leave new

Tack för bra inlägg! 🙂

Jacqueline
2015-02-09 13:28

Vad kul att du gillade det Katja!:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha + 4 = 13

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.