Med tanke på gårdagens bild tänkte jag spinna vidare på lite tips kring just den – och det ämnet! hur fördjupar ni egentligen kärleken för varandra? Vad är bra att göra? Och vad kan ni börja göra redan i helgen?

Här är 3 konkreta tips i olika ”svårighetsgrad” som fördjupar er relation:

1. Berätta om ett positivt och ett negativt starkt minne från barndomen – eller/och en händelse du aldrig pratat om med nån förr

Att få mer insikt i hur din dejt/partners liv var som liten kommer inte bara öka förståelsen för honom/henne utan även låta eventuella dolda känslor blomma upp, känslor som ni kan dela med varandra. Och är det något som denne aldrig någonsin berättat för någon annan förut kommer du genast känna dig speciell som fått det förtroendet och vice versa.

2. Utmana varandra i att övervinna era rädslor

Känns ettan jobbig kanske denna är lite lite enklare. Vad är du rädd för? Spindlar? Höjder? Att hälsa på främlingar? Nån sport? Ja, vad det är du är rädd för kvittar, välja en varsin rädsla ni vill överkomma och börja exponera er för den, dvs. utsätt er för rädslan i liten dos. Och turas om att stötta varandra!

3. Be varandra om hjälp med nåt ni verkligen behöver stöd/kraft/pepp med

Den här borde vara en av de neklaste, men för vissa kanske den är svårast, för alla är vi olika. Jag vet att många är väldigt vana att klara sig själva, lever självständigt och tänker att ”ensam är stark” och ”jag behöver ingen hjälp” men i så fall bör du testa denna för att utmana dig själv. Det kan vara alltifrån nåt praktiskt, som att möblera om hemma (?) till att få hjälp med en handlingsplan för att må bättre i livet, trivas bättre på jobbet, eller uppnå livsmål du vill lista.

(Foto: sxc.hu)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 19 − = 16

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.