Tjejer, tycker ni inte att det är dags att lära killarna att ”på” är ett vinnande koncept?
Så många spelar så mycket spel. Och förlorar på det i längden.

Jag satt i bilen hem och diskuterade med A huruvida vi gillar killar som är ”på” eller inte. Vi kom rätt fort fram till att ”på” är väldigt bra, men att vi kanske inte tyckte så förr.

När jag var yngre gillade jag att killar var svåra och inte så enkelt visade att de gillade en. Men jag har växt upp. 

En kille som ringer varann dag och som jag träffar typ 1 gång/veckan är ingen jag blir kär i. Jag måste umgås mycket och ha tät kontakt för att utveckla känslor.

Och jag är inte ensam:

Jag: – Det är ju härligt att känna sig uppskattad och bekräftad, det gör jag inte av en kille som hör av sig för sällan.

A: – Nej, men precis. Det är skönt när han hör av sig mycket, gärna flera gånger om dagen. Det är ju först då man märker om han är någon man kan falla för.

Och visst är det så!

Det är ju sådana här sms du vill vakna upp till på morgonen:

Men om killen du dejtar inte är ”på” utan hör av sig med jämna mellanrum bara. Hur gör du då för att få honom att inse att han måste sluta spela spel och bli mer ”på” för att få dig? 

Här är mina 4 bästa tips:

1. Spela inte svår själv. Spel föder spel.

2. Säg det till honom, att du inte diggar killar som är svåra.

3. Var ärlig, rak och öppen och stå för vad du tycker om honom och er relation rätt tidigt.

4. Ringer han ofta kan du också börja höra av dig mer, men inte för mycket

För enligt min mening funkar det sällan att vara ”på” som tjej. Om du börjar ringa honom 5ggr/dag, och han sällan hör av sig till dig självmant, så kommer det slå helt fel.

Uppmana i stället honom att stå för den biten i er nya relation.

 

 (Foto: Peter Szamer)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 87 − = 78

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.