I går bloggade jag om vikten av att ”göra slut” på rätt sätt med den du dejtar – och undvika hela gå-upp-i-rök-scenariot! Jag fick då frågan: Hur ska jag göra för att avsluta det då, och vad säger jag? Och det tänkte jag svara på nu.

Det beror givetvis på hur mycket ni har dejtat. Har ni bara setts en, två gånger räcker det faktiskt med ett telefonsamtal.

Men har ni kanske setts 5-6 gånger eller ännu mer så är det nog schysstast att faktiskt bestämma träff IRL och prata lite kort om det.

Bestäm att ni ses på ett fik i närheten där han bor eller jobbar/pluggar (så att han slipper ta sig så långt). Och gärna där det inte är för mycket folk.

Sedan är du bara helt ärlig, utan att strö salt i såren (tycker du att han är för osmart eller för dålig i sängen behöver du ju inte säga det..haha):

– Jag har tänkt lite på det här, och jag gillar verkligen det här…XXX.. och det här…XXX med dig, men jag känner ändå  inte att det är riktigt helt hundra. Det är något som saknas och jag kan inte sätta fingret på det. Så jag tror tyvärr inte att vi ska ses på det här sättet längre. (Och vill du vara vän med honom frågar du om ni kanske fortfarande kan ses som vänner.)

Svårare än så är det inte. Sedan bjuder du på fikat och försöker avrunda det fort därefter genom att säga att du ska iväg och träffa en kompis.

 

(Foto: sxc.hu)

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 96 − = 95

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.