Det är riktigt illa och det gör mig arg när jag såväl stöter på det själv som får det berättat för mig. Att den du dejtar helt plötsligt slutar höra av sig och kör med ”locket på”-metoden! Hur moget är det egentligen på en skala?

Jag har så många vänner som råkat ut för sådana personer. Och nu senast hände det ytterligare en gång.

Min vän N hade träffat en riktigt trevlig kille, som verkade väldigt intresserad av henne! Han kanske SMS:ade henne allt från 5-10 gånger/dag. De sågs och käkade middag, de gick på bio, de hade gemensam förfest med sina vänner och de hängde på krogen ihop.

Efter 4 veckor slutade han helt att höra av sig. Hon messade. Inget svar. Hon ringde. Inget svar och ingen återuppringning. Hon blev lack – och la ner! Och fick ingen som helst förklaring till varför han agerat som han gjort. 

Den här killen var över 30 år och det är ju nästan pinsamt att han inte lärt sig hur man uppför sig under alla dessa år.

Förklaringen??

Feghet tror jag. Och det brukar oftast handla om antingen:

1) Det finns någon annan med i bilden som kanske var hans plan A från början och min vän N fick vara plan B. När plan A går i lås, ja då slänger man plan B lika fort som man skaffade den… och bryr sig inte det minsta om hur man gör sig av med den.

eller..

2) Han har bara ångrat sig, blev rädd när de sågs så ofta och vill inget seriöst egentligen… men är inte man nog att säga det rakt ut.

I vilket fall finns det regler, dessa nedan, som han uppenbarligen inte följt:

1. Du dejtar, allt känns bra. Fine – kör på!

2. Du börjar ångra dig. ”Det här kanske inte var en person för mig after all?!” Dags att sätta dig ned och tänka lite ifred.

3. Du kom fram till att du inte vill längre. Då avslutar du det på ett schysst sätt!!! Det vill säga: helst face 2 face… eller över telefon. Men är du feg så funkar så klart SMS och mejl också (även om det är lite elakare).

So simple is that!… att vända ryggen totalt och ignorera den person du nyss dejtade så frenetiskt, ja det är ju ren bullshit. Så gör man bara inte! Kom ihåg det.

Okej, jag är lite arg i dag...för jag hatar att se mina vänner ledsna.
🙁

Behandla andra som du själv vill bli behandlad.
Punkt slut.

(Foto sxc.hu)
 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 89 − 85 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.