Vi är bra på att trycka ner andra, snacka skit och skriva elaka kommentarer, men vad hände med att peppa varandra? Och framför allt peppa sig SJÄLV? Det är inte ofta vi gör det – dags att ändra på det! 

Läxa 1: Börja med att peppa nästa person du möter som du känner. Det kan inte vara svårt att komma på en riktigt bra grej om just honom/henne. Säg det du tänker på först, visa att du är stolt, att han/hon inspirerar dig och avsluta med att ge en rak kraftfull komplimang, som:

– Du är verkligen bäst! Ha en grymt bra helg nu!

Det stärker vems självförtroende som helst. Och det är just det som vi kan behöva en extra boost av ever now and then.

Läxa 2: Börja med att införa tyst peppning till dig själv – i dina egna tankar! Det är inte så skumt som det låter, jag gör det varje gång jag går till och från jobbet/möten m.m.

Du ska alltså bara tänka i ditt eget huvud, ostört i en eller två minuter. Vi är så dåliga på att tycka bra om oss själva och skäms nästan över att ens tänka sådana här tankar, men varför då? Fy fasiken, nu får vi sluta vara såna mesar!

Jag brukar verkligen gå all in för att få extra boosting:

”Jackie, du är så jäkla bra! Du skriver bra, du är en bra vän och du ställer upp för alla som behöver hjälp, du jobbar snabbt och dina chefer älskar dig, du är en bra flickvän som behandlar din kille suveränt, du är snygg, det gör inget att du inte har tränat denna vecka, du är snygg och fit ändå, du är rolig, du är smart, du är så himla bäst helt enkelt, tvivla aldrig på nåt av det här!”

Och vet du, det funkar! Man mår bättre, jag lovar.  

Det bästa äratt du kan (och ska!) använda dig av detta inför nästa dejt du är på väg till, för att bli av med stressen, pressen och nervositetet. Tänk då såhär:

”Jag är verkligen snygg i dag och det kommer han tycka också, jag har massor av bra sidor jag ska visa, jag är en riktigt rolig tjej och han kommer verkligen att gilla den här dejten, han kommer gilla den så mycket att han bönar och ber om en andra dejt!”

Prova! Vad har du att förlora? )

(Foto 2: sxc.hu

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 2 + 2 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.