För att en relation ska vara så bra som möjligt gäller det att veta ungefär var du drar gränsen för vad du inte tolererar. Det kan vara grundläggande saker som ”att han inte slår mig” eller ”att han är otrevlig mot mina vänner”så länge du vet vilka punkter som aldrig är välkomna hos dig. 

För alla vet vi att kärleken kan göra en blind och om du låter passionen styra och inte har koll på vilka gränser du har slutar det med att du accepterar en hel del – som får dig att må väldigt dåligt.

Så när jag läste det här uttalandet nedan av Quetzala Blanco i Extra blev jag förvånad. ”Finns det folk som tycker såhär” tänkte jag.

Adam Tensta hade en tydligare åsikt i alla fall och värdesätter tillit högt.

 

Jag säger inte att Quetzala har fel, det finns inga rätt och fel i det här. Men jag blir lite skrämd av att hon inte har några riktlinjer överhuvudtaget och tolererar allt. För utan riktlinjer mår du inte så bra som du skulle kunna göra om du hade dem.

Otrohet? 
Misshandel?
Psykningar?
Spydigheter?
etc etc…
Accepterar hon det också?

Skulle du tolerera allt det så skulle du inte må bra, även om du var dödskär i personen som gjorde allt det här mot dig (vilket är fullt möjligt och tyvärr vanligare än du tror!).

Det jag försöker säga är att det kan vara betydelsefullt att sätta sig ner och dra upp egna riktlinjer för hur du vill – och inte vill – att en potentiell eller pågående relation ska se ut, för att få vara så lycklig som möjligt. Samt vad du skulle göra om något av det du inte tolererar hände. 

Så det rekommenderar jag att både du, och Quetzala gör, för er egen skull.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha − 2 = 3

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.