… i något eller fler av citaten i förra inlägget så kan det vara så att du har dålig koll på dina känslor.

Jag säger inte ATT det är så men att det KAN vara så.

Våra känslor är vår inre kompass, de guidar oss i rätt riktning och får saker att klarna när vi är förvirrade. Har vi dålig känslokoll kan vi tänka som i citaten jag skrev i går.

Det är väldigt sällan jag stöter på folk i mitt jobb (eller överhuvudtaget!) som har 100 % känslokoll. Därför pratar jag ofta om känslor och låter alla mina klienter gå i ”känsloskola”, som du säkert hört mig säga förr.

Några bra frågor att pejla av sig själv hur bra känslokoll du har är t.e.x:

Vilka känslor brukar jag känna dagligen? Kan jag sätta ord på dem? Hur känns de i kroppen? Vad får de mig att göra? Kan jag uttrycka dem? På vilket sätt i så fall? Och vilka känslor känner jag aldrig? Har jag nån aning om varför jag aldrig känner just dem?
🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 27 − = 17

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.