Det kom en bra kommentar och fråga gällande mitt inlägg som handlade om Agentskap – att styra sitt eget liv och jag tänkte lyfta den och mitt svar så även Du kan dra lärdom av detta.

Hej,
Du har rätt – det är svårt att veta vad som är vad ibland. Och för att lära sig urskilja när man ändå ska göra saker man tex är osugen på för att få ny energi och när man ska tacka nej för att man behöver vila och spara energi handlar till stor del om att lära känna sin egen kropp och dess signaler.

En bra början kan vara att starta med att registrera/skriva ner lite olika situationer. Om du hamnar i en situation som jag beskrev ovan, där du ändå kanske släpar dig till det du tackat ja till, skriv upp hur du mådde innan och efter.

Vad tänkte du, vilka känslor hade du, hur kändes det i kroppen och hur hade din natt resp dag varit rent generellt – och var det ett bra beslut att gå eller inte? Och varför?

Om du gör så vid flera olika tillfällen, både när du tackar ja/nej, följer din egen vilja/anpassar dig, så kan du urskilja mönster och på så sätt se vilka signaler som pekar på vad. Det gör att du både lär känna dig själv och din kropp vilket underlättar för dig i framtiden … så du enklare kan göra bra val beroende på hur du mår. 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 comments. Leave new

josefine
2014-05-08 09:24

Hej

hur betalar man till dig för att skicka ett mail? Går det via internetbanken?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 44 + = 52

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.