I går fick jag en underbar Idébok från min älskade D. Den var full med kreativitet, idéer och innovationer – och jag fastnade genast för denna sida nedan som jag vill visa dig.

Det där exemplet är pricken över i:et. ”Vi generaliserar utifrån vad vi har lärt oss tidigare”, ”fördomarna blir till felaktiga tolkningar av verkligheten” och ”… resultatet blir i värsta fall katastrofalt”.

Tänk efter ordentligt nu, hur ofta generaliserar du och dömer människor och situationer för fort? Och hur blir då resultatet? Jo, säkert inte det du velat ha, innerst inne!

Min poäng är att om du är en av dem som påstår att du ”aldrig kommer träffa någon” eller om du blivit bränd så många gånger tidigare att du så fort du träffar en ny tänker ”det kommer gå käpprätt åt helskotta denna gång med” så har du ett uppenbart problem. Och det är Din egen inställning! Den inställningen kommer att göra att det går käpprätt åt helskotta, tyvärr.

Så det är dags att du börjar tänka lite som kungen, men denna gång med all rätt: Vänd blad! Ge varje ny människa en ärlig chans, och döm inte pga. dina tidigare erfarenheter!

Detta är så klart lättare sagt än gjort och något man måste jobba på med sig själv.

Behöver du hjälp så finns jag här!

[adsenseyu1]

Facebook
Twitter
LinkedIn

3 comments. Leave new

[…] det problemet är det här… Rate this: Like this:GillaBli först att gilla denna post. från → Don'ts, […]

Haha! Barn är helt underbara! 😀

relationsproffset
2011-12-01 15:17

Ja visst är dem!! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 20 + = 29

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.