I går var jag på fest och firade en kompis som fyllde år. Som litet projekt för gästerna hade hon ställt fram detta:

20130922-181035.jpg

Hon sa att hon kände för att utvecklas och uppmanade därför alla oss närmsta vänner att ge henne positiv och konstruktiv feedback. Vi fick därför i uppgift att:
1. Skriva 3 lappar med positiva egenskaper/beteenden hon har.
2. Skriva 2 lappar med saker hon kan förbättra.
3. Vi skulle även skriva ett plus resp minus på varje ihopvikt lapp så hon mentalt kunde förbereda sig på vilken typ av feedback hon kunde läsa innan hon vecklade upp lappen.
4. Sen skulle vi stoppa ner alla lappar i guldgrisen.

Jag jublade!!!

Vilken underbar grej att göra! Detta är en uppgift jag ibland ger vissa klienter – och resultaten är ofta mycket intressanta.

Det är viktigt att då och då våga fråga sin omgivning om hur de uppfattar en.

Först då kan man veta vilka guldkorn man sitter på i sin personlighet och även vilka saker man kan träna på!

Jag ska ringa henne sen och fråga hur det kändes att läsa alla lappar… spännande. 😉

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 7 + 1 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.