… just NU i detta exakta ögonblick?

Det är en fråga jag vill att du ska ställa dig då och då när livet snurrar på alldeles för fort. När stressen väller över dig, när det känns som att små problem plötsligt blivit gigantiska och när allt i livet verkar gå emot dig.

När livet är övermäktigt behöver vi hitta fäste i det lilla.

IMG_1345.JPG

IMG_1279.JPG

Genom att ställa dig den lilla frågan, kan du också hitta lugnet för åtminstone en minut eller två. Den största oron är oro vi själva skapar inför en kommande framtid. Vad ska hända sen? Vad gör jag om han/hon gör si eller så? Tänk om allt går åt helskotta? Tänk om inget blir som jag tänkt mig? Tänk om, tänk om, tänk om…

Ta en paus för en liten sekund och fråga dig själv:

Hur många problem har jag just nu i detta exakta ögonblick, här där jag sitter/ligger/står/går? Om jag inte får tänka tillbaka, och inte heller framåt, bara vara här och NU. Hur ser livet ut då, för just denna sekund?

Jag säger inte att detta löser dina problem. Du måste ha en handlingsplan om du vill finna lösningar, hitta nya strategier och skapa en förändring. MEN ibland behöver inte allting alltid gå framåt. Ibland måste vi också stanna upp. Och bara vara. Här och nu.

För vem vet? Kanske är det just då allt släpper, den där fenomenala planen dyker upp och en ny insikt väcks.

IMG_1230.JPG

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 3 + 4 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.