Genom att dela med sig av personliga tankar, drömmar, känslor och erfarenheter kan ni komma närmre varandra. Det menar i alla fall psykologen Arthur Aron som för många år sedan skapade ett frågeformulär han testade på singlar i sitt labb. Han ville se om frågorna förde singlarna närmre varandra, vilket resultatet också visade.

Dessa frågor har cirkulerat på många ställen sedan studien gjordes (1997), men jag tycker fortfarande att den är aktuell och kan vara en kul grej att testa på sin dejt.

Frågorna är 36 stycken och uppdelade i 3 olika sets. Nedan har jag lagt upp en bild av en översättning jag gjort av samtliga frågor, så att du kan ta en screenshot och spara ner dem. Det är viktigt att frågorna ställs i rätt ordning (enligt Aron) och att ni turas om att läsa dem högt. Den som läst frågan högt börjar själv med att besvara den innan turen går över till den andra personen. Ni ska alltså BÅDA besvara samtliga frågor. Aron räknar med en tidsåtgång på 1 timme.

Lätt avklarat under en promenad, eller över en öl, inte sant?

😉

36fragor

Testa! Det är en kul grej, och vem vet, kanske kan det göra så att ni klickar?

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 comment. Leave new

[…] en sak när jag var ute i skogen och promenerade i helgen (med min favoritvän Cheeba) att de här 36 magiska frågorna som jag bloggade om häromdagen kan man ju lika gärna använda i vilken relation som […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha + 31 = 33

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.