Jag har äntligen blivit self compassionate, också kallat självmedkännande. Det vill säga, jag inser att jag faktiskt börjat sätta mig själv och min egen hälsa i första hand, på riktigt för en gångs skull. Det är något jag kämpat med i flera år, för det är svårt när man är en överdrivet driven person, hur löjligt det än kan låta.

I går fick jag hög feber och denna morgon mådde jag piss när jag vaknade. För ett år sedan hade jag ryckt på axlarna, slängt i mig ett halvt paket alvedon och gått till jobbet ändå. Jag har jobbat med alltifrån 39 graders feber och halsfluss till matförgiftning. Jobbet har alltid kommit först. Och likaså alla de som jag lovat att vara på plats för.

Tills nu.

Jobbet kommer inte först. Inte mina löften heller. Inget av det gäller när jag mår dåligt. Då är det mig själv jag måste ta hand om. När jag jobbat sjuk förut har det nästan alltid bara resulterat i att jag har blivit ännu sjukare. Och säkert smittat en och annan på vägen (förlååt mig!!) 🙁

Jag är inte så dum längre. Ett brutet löfte gäller inte vid sjukdom. Då gäller bara en själv. Varför har det tagit mig så lång tid att inse det?

20140922-134202.jpg

Imorse bokade jag i alla fall av alla mina möten. Och somnade om. Fem timmars ytterligare sömn och jag mår genast lite lite bättre. Dagen till ära tillbringar jag i sängen, med tända ljus och ett öppet fönster så att jag kan lyssna njutningsfullt till den storm som pågår där utanför.

Och lite idol! Här ska inte göras många knop.

20140922-134438.jpg

Vi är alla så satans duktiga på att vara självkritiska. När ska vi inse att det inte är nyckeln till välmående? Inte heller till goda relationer? Vi måste bli mer self compassionate, vi måste börja ta oss själva i handen när vi strosar längs med livets boulevard. Vi måste ge oss själva lite andrum ibland.

Och då pratar jag om allt som hör livet till, så mycket mer än en liten förkylning. Men, vi måste ju börja nånstans, inte sant?…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 27 − = 18

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.