Jag tänker på det här varenda gång jag skalar ägg. Att det gäller att vara smart när man skalar – så att man får behålla hela ägget och inte blir av med halva innehållet. Hänger du inte med? Jag ska förklara.
🙂

Ett ägg har ju ett hårt skal (nähääää?! 🙂 ) och ett inre tunt ytskikt som också fungerar lite som ”skal”. Har du tänkt på att om du först kläcker det hårda skalet, och därefter skiter i att pilla dig igenom det lilla ytskiktet så kan det lätt bli så att hela vitan åker med när du skalar, för att det sitter fast för hårt?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den bästa vägen för att få ett helt och fint skalfritt ägg är att försöka komma innanför det mjuka ytskiktet till skal – och först då kan ägget ”öppna sig” för dig och du kan skala bort allting smidigt.

Lite så ser jag på människan.

Vi kan påstå att vi har öppnat vårt skal, för att det ser så ut på ytan. Men egentligen har vi aldrig släppt någon innanför det tunna innersta skalet – och därför har inte heller någon kunnat ta del av vårt äkta jag!

Tänk på det nästa gång du vill komma någon nära, låt honom/henne få komma in innanför ditt innersta skal och få en del av hela dig. Eller så tänker du bara på det nästa gång du skalar ett ägg helt enkelt 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 9 + 1 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.