”Om jag inte satsar och öppnar mig och ger mig in i relationen ordentligt kommer jag inte heller bli lika sårad”. Känner du igen tanken? Den är vanlig. Och förödande.

Att tro att du kan skydda ditt hjärta mot att bli sårat genom att låta bli att känna – och erkänna – den där kärleken som smyger sig på är den mest idiotiska försvarstekniken du kan använda dig av. Men jag vet varför du använder dig av den. Du är livrädd. För att få ditt hjärta krossat. Och du tror att du har kommit på en klockren strategi för att undvika just det.

Problemet är bara att strategin är kontraproduktiv. För den där tanken är ett falskt skydd.

Ju mer du skyddar ditt hjärta desto längre bort håller du kärleken. Ju mindre du vågar tro på den desto lättare smiter den undan. Och du drabbas av just det du fasar för allra mest. Olycklig kärlek. Och ensamhet.

Det sägs att desto mer villig du är till att riskera ditt hjärta från att bli sårat desto större är chansen att du får erfara äkta kärlek.

Och någonstans inom mig så tror jag på den meningen… Kärlek handlar alltid om att våga. Den som aldrig vågar vinner heller aldrig.


Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 80 − 74 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.