Jag vet att det är fler än jag som älskar kloka budskap som refererar till personlig utveckling i tecknad form. Det känns så mycket mer levande då – inte sant? Så, jag gick på jakt efter ännu något vi hungriga kunde sätta tänderna i, and I found… ”Do you dare to dream?”

Varför följer vissa människor sina drömmar, medan andra inte?

Vad hindrar oss i jakten på att nå det där vi vill ha? Vet vi ens vad vi vill ha? Och vad ska till för att vi i så fall ska hitta det – och nå det?

Det har länge pratats om Comfort zone, och som du vet målade jag även en sådan tavla till mitt kontor nyligen (se den här!). Men, det finns fler zoner som är värda att nämna. Nämligen…

Learning zone

… och

Panic vs Magic zone

Jag har länge tänkt ta upp just det ämnet här i bloggen, och förklara det på ett pedagogiskt sätt, men… tänk så glad jag blev när jag hittade det på slutet i denna video.

Du bör se alla 7 minuter, jag lovar att du inte kommer bli besviken, MEN… om du har bråttom just nu eller helt enkelt inte orkar se hela, så se i alla fall de sista 2 minutrarna, dvs. spola fram till 5:00 och starta där…. !!

ENNJOY! 😉

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 94 − = 89

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.