Många singlar är trötta på att ragga på krogen. De tycker att de enbart stöter in i oseriösa personer och säger ofta: ”Hänger man alltid på krogen är man knappast seriös!” Vilket jag faktiskt inte håller med om. Många singlar har inte så mycket annat att fördriva sina fredags- och lördagskvällar med, så de går hellre ut än sitter hemma själva. Det måste man ha förståelse för.

En annan sak många singlar säger är att krogen är tröttsamt eftersom de alltid springer in i samma folk jämt och ständigt. Men kanske är inte det så konstigt då vi alla är vanedjur, vi går oftast till samma ställen!

Oseriösa personer och alltid samma folk brukar resultera i domen: Raggning på krogen är värdelöst.

Åter igen något jag inte håller med om. Man kan absolut träffa sitt livs kärlek i en bar. Undersökningar visar att det fortfarande är ett av topp 3 ställen där folk träffar sin partner på.

Så till dig som är tveksam säger jag bara: tänk om! Kanske är det inte krogen i sig det är fel på utan hur du ”utnyttjar” den som forum? Om du gör en total helomvändning och testar helt nya saker nästa gång i stället kanske inte chanserna att hitta drömpartnern är så liten trots allt.

Gå till nya ställen, med andra personer än de du oftast går ut med, prata med den typen av folk du sällan pratar med, ragga på ett nytt sätt, berätta andra saker när du får napp och styr upp en dejt till dagen efter i stället för att gå hem med varandra direkt. Då har du en garanterat ökad chans.

Men, nu till dagens stora ämne: December är en bra månad för raggning!

Varför? Jo, för alla företagsfester så klart! De flesta företag, stora som små, anordnar någon form av aktivitet för sina anställda i december. Middagar, AW:s, fester, jippon. Det brukar sällan sluta där. Många går vidare, med sina kollegor, till olika barer runt om i stan. Det perfekta tillfället för alla singlar!!

  • Det är sällan tomt på något ställe
  • Det är inte bara stamgäster i barerna
  • Många som sällan går ut annars är för en gångs skull ute
  • De flesta är på allmänt bra humör
  • Folk är ute i nya konstellationer och inte lika ”tråkiga” som när de är ute med sina vanliga vänner
  • Det är superlätt att inleda en konversation. Tänk jobbmingel som inledning, den rollen kommer göra dig mer bekväm och du får igång snacket mycket lättare.

Ett tips på hur du kan inleda

Säg:

”Ahhh, är ni ute med jobbet?”

Får du ett ”ja”, spinn vidare på det och fråga vart de varit innan och vilket företag personen kommer ifrån, får du ett ”nej” säg bara:

”Jaså, såg så ut! Men tråkigt för dig, då har du ingen chef som betalar dina drinkar med andra ord?” och skratta bort det.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 4 + 5 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.