…är ju allt annat än enkelt, eller vad säger du? Du kanske är proffs på det – härligt i så fall! Många av oss andra är det inte.

Ett första steg, som kan hjälpa dig, till att börja leva i nuet är att börja tänka på vad som faktiskt sker när du INTE lever i nuet. Har du tänkt på vad du förlorar genom att hela tiden blicka bakåt eller framåt? Om inte, dags att börja göra det! 🙂

Många gånger är vi så fokuserade på VAD vi vill göra att vi glömmer VARFÖR vi vill göra det och vad vi VINNER på att göra det samt FÖRLORAR på att göra det.

Detta citat brukar jag tänka ofta på.. 😉

Så för dig som verkligen vill bli bättre på att leva i nuet rekommenderar jag att först titta på vad du FÖRLORAR på att INTE göra det. Skriv minst 5 saker.

Här är mina 5 saker:

  • Jag kan aldrig njuta eftersom jag alltid är någon annanstans i tanken
  • Jag stressar upp mig över saker jag inte kan påverka
  • Jag lever aldrig riktigt fullt ut eftersom nuet inte ens existerar
  • Jag får ont i magen, på riktigt
  • Jag får koncentrationssvårigheter eftersom hjärnan inte kan vara på 3 platser samtidigt och det som är nu och viktigt oftast glöms bort

Vilka är dina 5 saker?

Vill du dela med dig så mejla gärna info (a) relationsproffset.se så kanske jag publicerar din lista anonymt, så fler kan få se vad andra förlorar på att inte leva i nuet.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha + 59 = 65

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.