Att jag ser en hel del filmer är väl ingen nyhet då jag älskar att koppla av på det sättet. Men allt är så klart inte briljant alla gånger! Fast då och då ser jag filmer som berör mig, och då vill jag i vanlig ordning dela med mig av dessa till er.

Denna gång tänkte jag tipsa er om filmen Saving Mr Banks som är en underbar film med både lite humor men framför allt en hel del djup.

Storyn är baserad på den verkliga händelsen om författaren P.L Travers som skrev Mary Poppins. Nu vill den store filmskaparen Walt Disney göra film av hennes Mary och hon har länge stretat emot men är nu på väg att ge vika eftersom pengarna efter boksuccén börjar ta slut.

Vi får följa två berättelser parallellt, både Mrs Travers som ung flicka till en alkoholiserad far och i ”nutid” som dominant och svårjobbad manusförfattare med extremt starka åsikter. Mina känslor för denna dam ändras mycket under filmens gång – precis så som det ska vara för att jag ska bli berörd. Och kanske kan även du låta dig röras?

Med andra ord – se den!

🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha − 3 = 4

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.