Det är ett vanligt förknippande, det här med att magontet du har när du träffat någon ny skulle vara kärlek. Det stämmer inte, men hjärnan lurar dig att tro att det är sanningen. Något jag har lärt mig under mina singelår här och där är detta:

Kärlek gör inte ont, om den är äkta. Den är underbar, värmande och bidrar inte till magknip utan lycka!

Jag har suttit i den sitsen, du har suttit i den sitsen, dina vänner har suttit i den sitsen och kanske till och med har dina föräldrar suttit i den sitsen…

…den sitsen där du träffar någon ny som du faller för illa kvickt men du inte får samma gensvar av på direkten. Det är då magontet och ångesten kommer krypande – också känt som tecknet på icke-ömsesidig-kärlek. 

Jag går alltid på magkänsla när jag dejtar någon – det är viktigt att lita på sig själv och sin oro!

Om jag får ångest, magknip, tänker för mycket negativt och är orolig att han inte vill lika mycket som jag…ja, då stämmer dessa känslor också, åtminstone i 9 fall av 10. Då vill han helt enkelt inte ha mig lika mycket som jag vill ha honom!

Och ångest mina vänner, ångest är inte kärlek. Det är olycklig kärlek!!!

Så släpp honom så fort du får magknip, it's not worth it! För vem vill dejta någon som innerst inne hellre skulle vilja dejta någon annan?

Du måste alltid tänka på din egen lycka i första hand, glöm inte det…

 (Foto: sxc.hu)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 4 + 1 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.