Jag fortsätter veckan med ex-relationer i fokus. I går i detta inlägg diskuterade vi hur man kan/inte kan påverka ens ex så att hen får upp ögonen för en igen. Och här är fortsättningen på det…

… nämligen ytterligare en sak du kan göra för att känna att du åtminstone har gjort allt du kunnat (utan att bli jobbig, en stalker eller destruktiv).

Bevisa att du menar det du tänker och känner i handling

Om exet markerat att denne ville göra slut pga att något inte fungerade i er relation, som du nu också kommit till insikt om och vill jobba på att förändra (t.ex hos dig själv och ditt eget beteende) är det en mycket god idé att VISA att du förstått vad exet menar och även BEVISA att du är villiga på att jobba med en förändring kring dessa saker.
Ex: Tyckte ditt ex att du var dålig på att kommunicera, gå en kur si kommunikation eller coaching/terapi och börja öva på att kommunicera mer (t.ex prata om känslor) till ditt ex.
Ex 2: Tyckte ditt ex att du aldrig ville utvecklas och göra saker ihop, skriv ner dina viktigast värderingar du nu kommit fram till och punkter på hur du vill jobba med er relation framåt (alltifrån aktiviteter du vill göra till hur ni gemensamt ska jobba på detta som förslag enligt dig)
Ex 3: Tyckte ditt ex att du behövde ta tag i dig själv och reda ut dina egna problem, gå i terapi och berätta om det och dina framsteg där för exet. Kom bara ihåg att du gör det för din skull, inte exets skull.

hälsa_hjärta_sxc

Oavsett situation är det viktigt att du undviker ”mycket snack och liten verkstad” och i stället bevisar i handling att du vill/jobbar på/har förändrats – och att du tänker kämpa med att bevisa det tills exet tror dig.

Det betyder dock inte att exet vill ha dig tillbaka ändå, och du måste ha detta i åtanke, i alla relationer:

Du kan aldrig kontrollera en annan människas tankar, känslor och handlingar. Glöm aldrig det!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha + 45 = 50

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.